SOS Lloret porta Can Juncadella davant la Fiscalia de Medi Ambient

SOS Lloret ha presentat dues denúncies davant la Fiscalia de Medi Ambient, una per l’aprovació de les obres que afecten a la casa dels masovers i el galliner i on s’hi vol construir un xalet de luxe i, una altra, per l’aprovació i celebració d’un castell de focs a la mateixa finca aquest estiu.

El passat 21 de juliol, la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona va acordar aprovar la reforma i adequació de la casa dels masovers i del galliner (uns 1.100m² aproximadament) per transformar-los en un habitatge de luxe per a familiars i convidats amb marcat caràcter de segona residència, en contra del que disposa la Llei per al sòl no urbanitzable, en contra del Pla Urbanístic del Sistema Costaner i en contra del que disposen les normatives del PEIN i de la Xarxa Natura 2000.

Cliqueu per ampliar la foto

Finca Can Juncadella

Aquest incompliment de les normatives ambientals i urbanístiques vigents  queda patent a tres informes desfavorables del Departament de Medi Ambient en relació a aquest projecte.

Informe del Departament de Medi Ambient (13 de març de 2008)
Informe del Departament de Medi Ambient (23 de juny de 2008)
Informe del Departament de Medi Ambient (9 de juliol de 2010)
Acord de la Comissió d’Urbanisme de Girona (21 de juliol de 2010)

Medi Ambient deixa clar que els usos als que es vol destinar la nova construcció no són compatibles amb els que disposa la llei per al sòl no urbanitzable, ja que es tracta d’una mansió de luxe amb marcat caràcter de segona residència. A més, assenyala que les obres no s’ajusten al que disposa el Pla Director Urbanístic del Sistema Costaner i la Xarxa Natura 2000, ja que no permet l’enderroc i substitució per una construcció diferent a la que hi havia i, menys, si aquesta es destina a segona residència de luxe.

Informe Medi Ambient Can Juncadella

SOS Lloret ha denunciat aquest acord de la Comissió Territorial d’Urbanisme de Girona per anar en contra de la legislació ambiental i urbanística que li és aplicable a la finca de Can Juncadella i en contra dels propis informes desfavorables del Departament de Medi Ambient. L’associació també ha denunciat el senyor Camil Cofan Amiel, com a màxim responsable d’aquest Servei Territorial d’Urbanisme i persona que va signar aquest acord.

Pel que fa a la segona denúncia, SOS Lloret ha denunciat l’autorització i posterior celebració, la nit del 19 d’agost, d’un castell de focs d’artifici a la mateixa finca de Can Juncadella i en contra del que disposa el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals.

Segons aquest decret, es prohibeix el llançament de coets o focs d’artifici durant el període comprés entre el 15 de març i el 25 d’octubre, amb l’agreujant que el terme municipal de Lloret està considerat com a zona d’alt risc d’incendi durant el període comprès entre el 15 de juny i el 15 de setembre.

Tal i com es pot comprovar als documents que s’hi adjunten a continuació: informe del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya, petició del permís per part de la propietat de la finca i la posterior autorització de la Direcció General del Medi Natural del Departament de Medi Ambient i Habitatge, tant el permís que es va demanar, com la seva concessió, només permetia un espectacle pirotècnic de nivell 1, consistent en un espectacle de llum que s’aixecarien com a màxim 8-10 metres d’alçada.

Informe del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya
Petició del permís per part dels propietaris de Can Juncadella
Concessió del permís per part de la Direcció General del Medi Natural

Però tal i com demostren les fotos d’aquells focs d’artifici, els propietat de la finca de Can Juncadella van celebrar un castell de focs amb petards i coets que assolien grans altures i que no constaven en el llistat que s’havia tramès a la Direcció General de Medi Ambient.A més de denunciar l’autorització que es va concedir per a la celebració d’aquest castell de focs d’artifici, SOS Lloret també ha denunciat a la persona màxima responsable de la Direcció General del Medi Natural, la senyora Núria Buenaventura Puig, per concedir un permís d’aquest tipus en contra del que disposa el Decret 64/1995, de 7 de març, pel qual s’estableixen mesures de prevenció d’incendis forestals.

Focs artifici Can Juncadella

De la mateixa manera, SOS Lloret també ha denunciat a Flinder Data SL, societat propietària de la finca de Can Juncadella, per realitzar un castell de focs on es va fer servir material pirotècnic que no estava autoritzat per la Direcció General del Medi Natural, creant una situació d’autèntica imprudència i perillositat, en època de màxim risc d’incendi, posant en perill tota la massa forestal de la zona, així com la vida humana de les persones que viuen a les urbanitzacions del voltant de la finca.

Deixa un comentari